fbpx

Trädgårdar – genom årstider och ett förändrat klimat

Den internationellt välkände landskapsarkitekten och Swedish Gardens styrelseledamot Ulf Nordfjell, har skapat många fantastiska trädgårdar och parker. När han nu presenterar tio nya skapelser i boken ”Trädgårdar – Genom årstider och ett förändrat klimat”, är det med fokus inte bara på skönheten, utan också på hur parker och trädgårdar påverkas såväl av ett klimat i förändring som årstidernas växlingar.
Två trädgårdar finns representerade bland föreningens medlemmar, Rådhusparken i Umeå och Stadsparken i Lund. Imorgon klockan 9.40 medverkar Ulf Nordfjell på TV4 Nyhetsmorgon och berättar om boken som släpps nu på måndag 6 februari.
I boken får läsaren följa med på en makalös trädgårdsresa – från norra Sverige till Medelhavet, en resa genom många breddgrader och klimatzoner. Den ger en inblick i tankarna bakom slottsparker, stadsparker och villaträdgårdar och hur deras arkitektur och design kommer till. Men Nordfjell lyfter också vår tids stora ödesfråga: klimatförändringarna som påverkar parker och trädgårdar på kort och lång sikt.
Jason Ingram, internationellt uppmärksammad trädgårdsfotograf, har tagit en stor del av bilderna i boken. Med sin kamera fångar han såväl det bleka ljuset i norr som de varma färgerna som medelhavsljuset ger. Lisen Stibeck och Yanan Lis unika bilder kompletterar, för att visa hur olika vi ser på och uppfattar våra trädgårdar.
Vill du läsa ett smakprov och se några av fotografen Jason Ingrams fantastiska bilder i boken ska du ta en titt här: https://www.smakprov.se/…/9789113094014/partner/smakprov/
Ulf Nordfjell, landskapsarkitekt