fbpx
Bosjökloster

Fira påsken hos våra medlemmar!

Under påskhelgen anordnas påskäggsjakter, pysselverkstäder, utställningar, påskmiddagar och mycket annat roligt hos våra medlemmar runt om i landet. Ta med familjen och njut av roliga aktiviteter och vårens ankomst. Här är ett urval av allt som händer under påsken.

Hos Bosjökloster slott och trädgårdar i Höör är det påskjakt, pyssel och utställningar i slott och gårdsbyggnader under hela påskhelgen.

Hos Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg utmanar häxan Kvasthilda alla på en klurig påskjakt. På skärtorsdagen kan du också pynta ditt eget påskris, kika på hönorna, springa kvastrace och rulla ägg;

På Katrinetorp landeri i Malmö anordnas konstrunda och samlingsutställning under påsken och den efterföljande helgen.

Sofiero slott i Helsingborg anordnar påskaktiviteter på långfredagen den 7 april. Det blir påskäggsjakt i parken, fika på Orangeriet och guidning till specialpris. Parken har fri entré under hela påsken.

Norrvikens trädgårdar i Båstad förvandlas till en sagovärld med trolska träd och spännande stigar under påsken. Victoriahuset blir till barnens växthus där du kan påskpyssla, plantera en stickling, få en ansiktsmålning och träffa Norrvikens påskharar. Det anordnas även äggjakt, barnteater och koifisksläpp i Vattenträdgården.

På Gunnebo slott i Mölndal firas påskhelgen och påsklovet med Herr Halls äggjakt, konstutställning, dockteater och bakkurs för barn.

På Tjolöholms slott i Kungsbacka anordnas Den stora påskäggsjakten längs tre olika rundor och svårighetsgrad. Efter äggjakten väntar den snälla påskharen i Magasinet med en present och pysselverkstad.

På Läckö slott i Lidköping firas påsken den 4-10 april med äggjakt, pyssel och tipspromenad. Du kan även gå en guidad familjevisning, se när småfåglar håvas in och bygga en fågelholk.

Hos Wij trädgårdar i Ockelbo ställer fyra konstnärer ut i Ateljén, Trädgårdsbutiken har öppet hela påsken och i restaurangen kan du njuta en läcker påskbuffé.

I Mariebergsskogen i Karlstad anordnas påskmarknad på skärtorsdag där du kan handla blommor, påskpynt, choklad och delikatesser. Du kan också titta på nykläckta kycklingar i hönshuset, lära dig mer om äggkalendern och titta på när fåren i parken får ny vårfrisyr.

På Skansen i Stockholm firas påsken mellan den 6–16 april med mängder av aktiviteter för alla åldrar. Ta del av påsktraditioner i hus och gårdar, njut av vårkonsert, bind en kvast, testa ukrainsk äggmålning och gå på klurig äggjakt på Lill-Skansen!

Hos Millesgården i Stockholm anordnas äggjakt och du kan även testa Millesgårdens nya barnspår som tar dig på en tur genom skulpturparken och konstnärshemmet via antikens gudar, italienska vyer, svenska blommor och alla möjliga slags djur:

Glad påsk önskar vi!