fbpx

Rekordår för Trädgårdsföreningen i Göteborg

Under årets högsäsong har människor vallfärdat till Trädgårdsföreningen i Göteborg. Mellan 1 maj och 30 september hade parken närmare två miljoner besökare, en fördubbling jämfört med i fjol. Besökssiffran för hela året kommer landa på 2,8 miljoner.

Trädgårdsföreningen sticker ut i föreningens årliga sammanställning av medlemmarnas besökssiffror. Vad som ligger bakom den enorma besökstillströmningen är svårt att sia om, men kanske kan den delvis förklaras av ett ökande intresse för trädgård, trädgårdshistoria och botanik.
– Vi har märkt av ett ökat intresse för trädgårdsskötsel och parkens historia hos de som besöker oss. Exempelvis har efterfrågan på guidningar ökat rejält. Vi tycker oss se att besökarna söker en fördjupad trädgårdsupplevelse hos oss än tidigare. Man vill få med sig mer kunskap hem, säger Johanna Knutsson, koordinator i Trädgårdsföreningen.

Men det är inte bara de trädgårdsintresserade som hittat till Trädgårdsföreningen.
Vi upplever en ökning av i stort sett alla typer av besökare, turister, göteborgare, hemestrare med flera. Människor har hittat hit av olika syften. Rekreation förstås, men även vigslar, utomhusmöten och träning, säger Johanna Knutsson.
Under 2022 har fler konserter anordnats i parken än tidigare år.
Vi har haft sju konserter i sommar, men konsertbesökarna motsvarar inte den stora massan av ökat besöksantal på egen hand, utan vi upplever en stor ökning under alla årets månader hittills, säger Johanna Knutsson

Besökssiffran för hela året kommer landa på 2,8 miljoner. För tio år sedan låg Trädgårdsföreningens besökssiffror på omkring 800 000. Stort grattis till dessa fantastiska rekordsiffror, Trädgårdsföreningen!