fbpx

Julfirande i Sveriges främsta parker

Letar du efter glimrande, gnistrande, stämningsfulla julupplevelser? Då ska du ta en titt på vad som händer hos våra medlemmar så här inför jul.
Här är några exempel: 
”Trädgårdsjul” pågår hos Rosendals Trädgård på Djurgården med mängder av julmys fram till den 22 december.
 
❤️ 24-27 november, är sista helgen för den stora julmarknaden på Tjolöholms slott i Kungsbacka med utställare, tomte, eldshow och aktiviteter. Efter julmarknaden serveras så väl julbord som julmiddag och julkonsert på godset.
 
”Jul på Liseberg” har slagit upp portarna och ett sagolikt vinterlandskap möter besökarna. I årets nyhet Tomtebyn väntar en by byggt helt på dina innersta önskningar. Jul på Liseberg pågår till 30 december.
 
❤️ 26-27 november är det traditionsenlig julmarknad på Gunnebo Slott med utställare som erbjuder lokalproducerade livsmedel, hantverk och saker som hör julen till.
 
25 november och utvalda datum fram till 3 december är det historisk julmarknad med anor från 1903 på Skansen i Stockholm. Här kan du köpa allt från hemslöjd och design till godis, hemstöpta ljus och hemliga julklappar.
 
❤️ 26 november firas Jul i Ockelbo hos Wij Trädgårdar med julmarknad, julbuffé, och premiär för trädgårdens julbutik.
 
30 november-18 december pågår ”Vinter på Norrviken” i Båstad. Parken förvandlas till ett glimrande, magiskt vinterland som förmedlar hopp, ljus och värme. Här kan ni njuta av ljus, musik, eldshow och utsökt lokal mat.
 
❤️ 2 december anordnar Katrinetorp Landeri i Malmö sin årliga julmarknad med luciatåg, traditionellt hantverk, musik och aktiviteter så väl inom- som utomhus.
 
2–4 december anordnas stor julmarknad hos Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Ett 100-tal hantverksutställare, julförberedelser i hus och gårdar, dans kring granen, julverkstad, getter på promenad och tomten kommer på besök.
 
❤️ Välkomna att njuta av julen i Sveriges främsta parker och missa inte att ta del av programmet i din favoritpark!