fbpx
Elisabeth Svalin Gunnarsson

Elisabeths smultronställe på swedishgardens.se

I en serie filmer berättar kända trädgårdsprofiler om sina smultronställen på swedishgardens.se. Här berättar Elisabeth Svalin Gunnarsson som tipsar om var hon ska hemestra i sommar.

Lyssna på trädgårdsprofilen Elisabeth Svalin Gunnarsson berätta om sitt smultronställe på swedishgardens.se. I sommar kommer hon hemestra på Skansen i Stockholm.
– Jag arbetade som guide på kulturhistoriska avdelningen på Skansen under några år i 25-årsåldern. Det var en otroligt lärorik tid där jag hela tiden fick undersöka och skaffa mig nya kunskaper utefter besökarnas frågor, berättar hon.

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare, fotograf och kulturvetare. Hon har gett ut flertalet trädgårdshistoriska böcker, till exempel ”I trädgårdsmästarens spår”. Just nu arbetar hon på en ny bok om Tjolöholms slott som vi ser fram emot mycket!

Elisabeths senaste heter ”En kakbok – kakor, konst och andra saker”. Boken är alldeles nyutgiven och handlar om Carl och Karin Larssons liv på gården Sundborn, deras skaparlust, vardagsglädje och familjens recept på sötsaker. Boken är Elisabeths tredje historska skildring om Carl och Karin Larsson.

www.swedishgardens.se

@Skansen @Elisabeth Svalin Gunnarsson