fbpx

Sofiero bygger stor naturlekplats för barnfamiljer

Nu storsatsar Sofiero i Helsingborg på barnfamiljer med en 180 meter lång äventyrsbana bland träden och helt nya lekattraktioner. Den första delen står klar redan till våren.
De senaste åren har fler barnfamiljer hittat till slottsparken och nu väljer Sofiero att storsatsa på sina nya besökare.
– Vi vill ge möjlighet för alla att möta naturen på nära håll. Det blir en härlig tur bland trädtopparna, en svindlande naturupplevelse, säger Patrick Olérs, vid företaget Elverdal som står för idé, design och byggnation.
Även Sofieros befintliga lekplats byggs om med en ny rutschkana formad som en fyra meter hög gummistövel. De mindre barnen får fler redskap som lockar till stimulerande sandlek. Dessutom utökas området med hängmattor som bjuder in till mysiga stunder.
Byggstarten har varit och allt ska stå färdigt redan nu i vår. Ytterligare en etapp planeras och den ska vara klar nästa år. Då utökas Barnens Sofiero med en tillgänglighetsanpassad hinderbana som ger alla, oavsett funktionsvariation, en rolig utmaning. Samtidigt byggs en ny servicebyggnad med toaletter i anslutning till området.
– Vårt mål är att barnens Sofiero ska vara ett familjeparadis som inbjuder till lek, utmaningar och avkoppling för alla åldrar – och där även vuxna kan delta i leken med sina barn, säger Sandra Fäldt Persson, projektledare på Sofiero slott och slottsträdgård.