fbpx
KS_15102020_Tjolöholm_Skärmavbild 2020-10-15 kl. 16.36.40

Rosendal utvecklas för framtiden

Rosendals trädgård på Djurgården har beviljats bygglov att utveckla sin verksamhet.
I den första etappen ska de charmiga växthusen kompletteras med två ytterligare, där det även kommer bli nytt kök och trädgårdscafé. Dagens baksida ska omvandlas till en ny uteservering och på sikt kommer även ett nytt produktionsväxthus uppföras samt en kunskaps-, mat och handelslänga. Bageriet och gårdsbutiken kommer också att få en efterlängtad tillbyggnad.
Varje år kommer omkring 1 miljon besökare till Rosendals trädgård för trädgårds- och matupplevelser, men även mängder av kursdeltagare och förskoleskolbarn som får lära sig mer om natur, kretslopp och odling.
– Nu skapar vi förutsättningar för medarbetare och besökare att fortsätta nyttja och njuta av platsen för lång tid framöver. Och för oss som dagligen jobbar med kretslopp och ekologi innebär projektet en stor möjlighet att uppgradera byggnadernas infrastruktur i en än mer hållbar riktning, säger Tin-Tin Jersild, verksamhetsansvarig på Rosendals Trädgård.
Upprustningen och utbyggnaden av Rosendals trädgård är en del av Djurgårdsförvaltningens stora satsning på området. 2018 invigdes en Bernadottepromenad från Djurgårdsbron till Rosendal och i fjol invigdes Folke Bernadottes bro som ökar tillgängligheten. Samtidigt pågår ett intensivt detektivarbete för att återupptäcka och på sikt återställa Karl XIV Johans lustpark. ?