fbpx
Maria Sidén, ordförande Swedish Gardens

Nätverket Swedish Gardens är nu en förening

? Nu är Swedish Gardens en förening! ? Vi får också ny hemvist från och med 1 juli då kansliet flyttar från Tjolöholms slott till Nääs slott i Floda, där Swedish Gardens ordförande Maria Sidén är vd.
– Det känns väldigt roligt att vi nu är en förening och en egen juridisk person. Det ger oss större möjligheter att utveckla vår organisation och nyttan för våra medlemmar. Jag ser med stor tillförsikt på framtiden, säger Maria Sidén.

En av kansliets målsättningar är att växla upp arbetet med att bli en viktig remissinstans och aktör i frågor som rör landets främsta parker, trädgårdar och det gröna kulturarvet. I nuläget har föreningen 32 medlemmar.

Nääs slott i Floda är Swedish Gardens nya kansli. Idag finns gångar och många gamla träd kvar från 1800-talet men merparten av den ursprungliga parken har försvunnit.
Nääs interiörer är helt bevarade sedan år 1898 och att komma in i slottet ger känslan av att flyttas tillbaka i tiden 150 år.
Swedish Gardens ordförande Maria Sidén, vd för Nääs slott och styrelseledamot i Skansen.
Slottsparken på Nääs har varit en av landets vackraste trädgårdar. När egendomen bytte ägare år 1868 anlitades trädgårdsarkitekten Knut Forsberg (1829-1895) av den nyblivne godsägaren August Abrahamson som ville anlägga något modernt och vackert runt sin nya bostad.