fbpx

Ljuskonst i Trädgårdsföreningen

Göteborg är känt för att lysa upp julen, inte minst med de miljontals lamporna hos Swedish Gardens medlem Liseberg. I år har Liseberg tvingats hålla stängt, istället bjuder staden på mer konstnärlig ljussättning än någonsin.
– Det känns väldigt roligt att vi kunde göra en sådan här stor satsning i vinter, säger Madeleine Rexius, projektledare vid Göteborg och co.
Totalt handlar det om nio unika ljuskonstverk på tema ”Hjärtat” som placerats på olika platser i innerstaden, tre av dem kan upplevas hos vår medlem Trädgårdsföreningen.
Ljuskonstpromenaden har blivit en uppskattad aktivitet när det mesta annat ställts in.
– Det träffade verkligen rätt eftersom detta är något man kan göra med sina nära och kära. Responsen har varit fantastisk, berättar Madeleine Rexius.
Hennes personliga favorit är ”On the Wings of Freedom som är placerad vid kanalen i Trädgårdsföreningen.
– Den föreställer fjärilar i regnbågens färger och reflekteras fantastiskt vackert i vattnet. Jag gillar även verket ”My Light is Your Light”. Den handlar om människor på flykt och lämnar ett starkt avtryck.
Madeleine Rexius berättar att folktrycket varit lite större på lördagar.
– Inför de kommande helgerna har vi värdar i Trädgårdsföreningen som ser till att det inte blir trängsel och bra flöden.
De nio ljuskonstverken kommer från Light Art Collection som förser Amsterdam Light Festival med konstverk. Om Ljuskonstpromenaden återkommer nästa år är ännu inte bestämt.
– Det har blivit en succé och vi har fått kommentarer om att det borde bli tradition. Förhoppningen är att vi kan göra något liknande 2021, säger Madeleine Rexius.
 
Ljuskonstpromenaden finns kvar till 10 januari 2021.
 
Uppdatering 23/12!
Med anledning av det uppkomna smittläget hålls tyvärr Konstverken i Trädgårdsföreningen släckta från och med den 22 december och kommer inte att tändas igen. Konstverkens stora popularitet innebär en risk för trängsel och därmed en risk att vi inte kan garantera en trygg upplevelse. Övriga ljuskonstverk längs ljuskonstpromenaden är tända fram till den 10 januari.
 
Här kan du läsa mer om samtliga nio ljuskonstverk: