fbpx
Lucka nummer 2 har skapats av trädgårdsmästarna på Göteborgs botaniska trädgård. Foto: Lo Birgersson

Julkalendern förenar trädgårdskreatörer

Trädgårdsmästare vid Göteborgs botaniska trädgård, Tjolöholms slott, Liseberg, Gunnebo Slott och Rosendals Trädgård är några av de som har bidragit med kransar till Trädgårdsföreningens julutställning Samband i Göteborg.
Årets tema sattes redan innan pandemin, men visade sig vara en riktig lyckträff i dagens situation.
– Det passar ju väldigt bra med en julkalender som vi kan posta på webben nu när vi inte har möjlighet att visa en fysisk utställning hos oss. Även om vi hade en annan bild av utförande och resultat har vi skapat något stämningsfullt, roligt och vackert som kan upplevas av alla, säger Julia Román, verksamhetskoordinator vid Trädgårdsföreningen i Göteborg.
Bland de deltagande kranskreatörerna finns även trädgårdsjournalister, florister och formgivare, bland annat Gunnel Carlson, Gunnar Kaj och Hanna Wendelbo. Vanligen är julvisningen i Palmhuset, men nu när växthusen är stängda för besökare har kransutställningen istället flyttat till webben och till Turistbyråns skyltfönster på Kungsportsplatsen i Göteborg.
– Alla kransar fotades och hängdes upp i fredags och det är en härlig blandning av minimalistiskt och svulstigt, kontrollerat och yvigt, stillsamt och tokigt – helt enkelt 24 unika kransar, berättar Julia Román.

Varje dag fram till jul öppnas en ny lucka med en ny krans som Swedish Gardens kommer posta som dagliga stories. Vill ni se de publicerade bidragen igen finns de på Trädgårdsföreningens instagram.

Kommunikatör Christina Petersson och fotografen Lo Birgersson fotograferar kransarna i Trädgårdsföreningens julvisning Samband.
Lucka nummer 1 är trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsons krans. Foto: Lo Birgersson
Lucka nummer 2 har skapats av trädgårdsmästarna på Göteborgs botaniska trädgård. Foto: Lo Birgersson